Nord-Hålogaland Elghundklubb

Nyheter og aktiviteter

NM Løshund 2010

22.10.2010

Norgesmesterskapet for Løshund ble i år arrangert av Østerdalen Elghundklubb, 14.-15.10.
NHEHK var representert med en deltaker og en dommer under årets NM for Løshund, som ble arrangert av Østerdalen Elghundklubb.

Deltakeren var Helen Hartviksen med sin Eiterdalen’s Korsa (NEG), og dommer var Oddvar Sameien fra NHEHK.

Årets NM-vinner var Roger Seigerud og Bamse 27201/07 (NEG), som representerte Hedemark Elghundklubb.

Resultatliste og skogsprotokoller finner du på denne linken.
Du vil finne skogsprotokollene under linken over ved å klikke deg inn på poengsummen for den enkelte hund i oppsettet.

Vår egen dommer og styremedlem Oddvar Sameien deltok som dommer under årets NM, og her kan dere lese hans beretninger samt se bilder fra arrangementet:

 

NM LØSHUND 2010

Som tidligere nevnt i artikkelen ble NM Løshund arrangert av Østerdalen EHK, og arrangøren hadde valgt Skjerdingen Høyfjellshotell som hovedsete for arrangementet.  Her bodde arrangementskomite, prøvekomite, hundeførere,kjentmenn,dommere og andre medhjelpere.

Arrangøren hadde virkelig lagt seg i selen for å få til ett flott NM, og det klarte de virkelig.

Hundefører Trond Kaarfald og kjentmann Bjørn Buckholdt

Å arrangere ett NM med 25 startende ekvipasjer, krever enorme områder med terreng.  Siden dette foregikk midt i elgjakta var klubben avhengig av at jaktlag og grunneiere stilte sine terreng til disposisjon disse dagene, noe som ifølge arrangøren ikke hadde vært noe problem.

 

Utsikt over en del av terrenget vi disponerte.  Her regjerer både Bjørn og Ulv med jevne mellomrom.

Hver ekvipasje hadde mellom 20 og 25 tusen mål og boltre seg på, så mulighetene for å finne dyr var absolutt til stede.    Onsdag kveld var det Defilering og presentasjon av hunder / førere, samt fotografering.   Etter dette var det trekking av terreng og dommer.   Mange var nok meget spent på dette.  Etter trekkingen og "koblingen" mellom hundfører - dommer og kjentmann ble avreisetidspunkt osv. for prøvedagen bestemt.  Noen hadde trukket terreng i nærheten av hotellet, andre igjen måtte kjøre vel en time om morgenen for å komme i prøveterrenget.

Helen Hartviksen med sin Eiterdalen’s Korsa (NEG), som repesenterte NHEHK

Ole Agnar Nordmo med Nordmolia`s Labben, som representerte Troms EHK


Ved jaktstart den 25.09 hadde det kommet ganske mye snø i området, og forholdene da var dårlige.  Imidlertid ble det mildvær, og snøen forsvant igjen.   Prøvedagene ble to flotte værdager, men med en vind som var meget ustabil, noe som ikke er gunstig under innpåstilling på losen.  Etter dag 1, hadde ni hunder gått til premiering. 1 x 3.premie og 8 x 1.premie.  Flere av de som ikke oppnådde premiering første dagen, valgte dessverre å reise hjem uten å gå prøve andre dagen.  Utover dag to, steg spenningen betraktelig blant de som var ute i skogen, og etter dommermøte fredag var det mange spekulasjoner rundt hvem som var vinner.  Imidlertid holdt arrangøren kortene tett til brystet, slik at spenningen skulle holde seg til etter middagen.

 

Hundefører Brynjar Holmli (sittende) og kjentmann Bjørn Buckholdt

Som dere kan lese av resultatlisten under linken ovenfor ble årets NM vunnet av NEG Bamse (27201/07) og eier Roger Seigerud, forøvrig den andre NM tittelen han tok.  Som nevnt tidligere var det flere ekvipasjer som ikke gikk til premiering første dag, men som likevel valgte å stille på dag to.  Flere av disse rettet opp resultatet en god del, og ble også tildelt fine premier.  Arrangøren premierte fra 1. til 12. plass, og hadde virkelig fått tak i flotte premier til deltakerne.  Kan nevne ting som GPS peiler, jaktkort på villrein i Ringebu, Tikka jaktrifle, gavekort osv. osv.  Det var nok mange, både næringsdrivende og private som hadde gravd dypt i lommeboka for å få til alle de flotte premiene.

Det som imidlertid var ett skår i gleden, er alle de som velger å reise hjem før arrangementet er over.  De viser lite respekt for alt det arbeidet som arrangøren har lagt ned, samt ovenfor NM vinner og egen klubb.  At omtrent halvparten av de som møtte onsdag (dommere - hundeførere og kjentmenn) forlot arrangementet før festmiddag og premieutdeling er ikke bra.  Så er det sagt.

Østerdalen EHK hadde laget ett kjempeflott NM, som ble avviklet på en utmerket måte.  All honnør til de.

Tusen takk for flotte dager i skogen, og på Skjerdingen Høyfjellshotell


Oddvar Sameien

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)