Nord-Hålogaland Elghundklubb

Nyheter og aktiviteter

Referat NM Løshund 2012

10.11.2012

NM-Løshund 2012

NM-løshund arrangeres hvert 2. år, og i år var det Nord-Trøndelag Ehk som sto som arrangør. Arrangementet gikk av stabelen i Snåsa 1.-2. november. Utgangspunktet for NM var lagt til Finsås Kurssenter ca 1 mil sør for Snåsa sentrum.
                                                                                                    
Jeg ble uttatt for å dra dit og representere Nordhålogaland Ehk som dommer da hver klubb som sender deltager også må stille med dommer. En ære å få dra dit, både som deltager og dommer, det er jo tross alt et Norgesmesterskap.

Kjøreturen nedover gikk greit, noe vekslende snø og isføre, men kom velberget fram om ettermiddagen den 31. Vi ble forlagt i 6 roms leiligheter, 2 mann på hvert rom. Resten av kvelden gikk med til dommermøte, åpning av NM, presentasjon av deltagende hunder og dommere, og sist men ikke minst, trekking av terreng og dommer/hund for dag 1. Jeg ble trukket til å dømme Nord j(l)ch Novikan Burre, eiere Per Kr. Fossmo/Jan-Erik Andersen fra Jotunfjell-Fjordane Ehk, og terreng Framverran i Mosvik. Hunden gjorde det den skulle og elgen oppførte seg skikkelig.

Dag 2 ble jeg trukket til å dømme Nj(l)ch Kiva, eier Andreas Lillefjell fra Nord-Trøndelag Ehk og terreng Dravland i Snåsa. Også den dagen gjorde hunden det den skulle med elg som oppførte seg som den skulle. Jeg var sånn sett heldig begge dager.

Til slutt vil jeg takke Nordhålogaland Ehk for muligheten til å dra til et sånt arrangement, det er jo det største i elghundmiljøet i Norge.

Vil også benytte anledningen til å takke Nord-Trøndelag for et ryddig og fint arrangement, personene i staben, kjentmenn osv. som sto på nesten døgnet rundt for at deltagere og dommere skulle få alt tilrettelagt så godt som mulig, både forlegning og bespisning som var veldig bra. Og til slutt gratulere vinneren og Norgesmester løshund 2012 som ble Toro og Arnulf Storøsæter fra Sør-Trøndelag Ehk.

Jan Håvar Nymo

De tre første plassene i NM-løshund 2012 ble:

  1. Toro (NEG) med eier/fører Arnulf Storøsæter – Sør-Trøndelag elghundklubb
  2. Bäckmyras Disa (JH) med eier/fører Harald Holm – Nord-Trøndelag elghundklubb
  3. Jönsesgårdens Tyson (JH) med eier/fører Omar Trøen – Østerdalen elghundklubb

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)