Nord-Hålogaland Elghundklubb

Nyheter og aktiviteter

Hundesamling 2012

11.07.2012

Bilder og ett lite referat fra årets hundesamling.

For tredje året på rad arrangerte vi hundesamlingen på Landbruksskolehytta i Sørfjorden. Arrangementet foregikk fra 6-8 juli, og vi hadde rundt 15 personer påmeldt, i tillegg var det flere som var innom i løpet av helgen for å hilse på og for å se hva vi holder på med på denne hundesamlingen.

Arrangementet gikk i hovedsak ut på å prøve å godkjenne ettersøksekvipasjer, men der var også andre aktiviteter som avversjonsdressur og ringtrening for utstilling.

3 ekvipasjer var påmeldt blodsporprøve og 7 ekvipasjer på fersksporprøver, og av disse ble 4 ettersøksekvipasjer godkjent. I år hadde vi også en ekvipasje som gikk elgsporprøven. Dommere for sporprøvene var Jan Håvar Nymo, Oddvar Sameien, Sigfred Larsen og Leif-Gøran Høve.
7 hunder var påmeldt avversjonsdressuren, som innebar strømming på sau. Dette foregikk på Rise sør for Sortland, og ble ledet av Sigfred Larsen og Jan-Thore Olsen. Jan-Thore fikk ved denne anledning mulighet til å fullføre elev og aspirantarbeid, så da har vi med tiden en ekstra instruktør på aversjonsdressur.
Som tidligere år sto Rita Grønbeck for instruksjon på ringtrening for utstilling. Rita fikk også fullført aspirantarbeide for å bli ettersøksdommer under samlingen.

Ellers i helgen var det sosialisering for hunder og eiere, og flere fikk muligheter til instruksjon på blodsportrening og lignende.
Der var flere valper og unghunder som deltok på samlingen og disse storkoste seg med hverandres selskap. På kveldene var det grilling og samling rundt leirbålet, hvor det ble fortalt mange gode historier og latteren satt løst.

Vi sitter igjen med inntrykket av at det har vært en innholdsrik og lærerik samling, både for hund og eier. Barn, voksne og hunder har tilsynelatende stortrivdes under årets samling i naturskjønne omgivelser i Sørfjorddalen, og når værgudene er på vår side hjelper det jo også på.

Vi vil oppfordre både tidligere deltakere og nye om å delta på neste års samling, da der er enda flere overnattingsplasser og gode muligheter både for campingvogn og telt på samlingsområdet.

Journalist og medlem i klubben, Morten Berg Hansen, har laget en reportasje fra samlingen som kommer på trykk onsdag 11/7-12 i Bladet Vesterålen, og i bladet Elghunden senere.
Deler av reportasjen kan også leses på blv.no

Bilder:

Gruppebilde fra samlingen.
Foto: Morten Berg-Hansen

Jan-Thore Olsen og Sigfred Larsen under strømmingen.
Foto: Morten Berg-Hansen

Eilif og Sanko på 8mnd. fikk prøve seg på blodspor.
Foto: Morten Berg-Hansen

Godt fornøyd hund og eier med elgskanken, etter endt blodsportrening.
Foto: Morten Berg-Hansen

Jan Håvar Nymo, John Otto Johansen og Kjell Magne Jakobsen
Foto: Morten Berg-Hansen

Kira og Morten går fersksporprøve. Dommer Sigfred Larsen
Foto: John Otto Johansen

Bildet taler vel for seg om hvordan fersksporprøven gikk Smile
Sigfred Larsen, Morten Berg Hansen og Kira
Foto: John Otto Johansen


Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)